fredag 2. februar 2007

Nye eventyr i den store byen..


Da har vi omsider vært ved Place de la Bastille... Det "nye" operahuset(Opéra Bastille) som ble åpnet i 1989 ligger rett bak her også, men det er ikke noe særlig å se på, så det fikk ikke være med på bloggen vår. Sånn er det.

Men ja. Bastillen. Hvem har vel ikke hørt om den i historietimene?
Her som denne statuen står, lå det meget berømte fengselet før. Dette fengselet ble bygget på 1400-tallet hvis jeg forstår guideboka rett. Dette fengselet ble på en måte symbolet på maktmisbruket til kongemakten, og ja...(hm, off, litt lenge siden historietimene!) Uansett, fengselet ble stormet av illsinte revolusjonister 14 juli i 1789, og 7 fanger ble frigjort. Etter dette ble vel fengselet ødelagt eller noe i den duren. Det er iallefall borte nå!

Denne lange dingse-dangsen som står der nå, heter "Colonne de Juillet" og symbolisere frihet. Ble laget i 1833 som et minnesmerke til de som ble drept i gatekampene i 1830-revolusjonen... Og så står det noe om at det også er litt minnesmerke for revolusjonen i februar 1848.... Snakk om mange revulosjoner!!! Off, tenk å ha fått med seg all de revolusjonene...Høres nesten litt slitsomt ut! Det var så langt jeg gadd å repetere historie akkurat nå.
Hvis noen har noe å tilføre, så er det bare å skrive på!

Sånn ellers. Været dere ser på bildet illustrerer gjennomsnitts-været for tida. Mildt, grått og trist.

1 kommentar:

Anonym sa...

historie e hippt ;)